Träffa Pomeranian hundar på Tjolöholms slotts Skördefest 5-7 oktober

Håkan Olhage, Johanna Toftby och Johan Palm Foto: Janne Fors

Nästa helg är det dags igen, Tjolöholms slotts populära årliga skördefest betyder också presentation av rasen Pomeranian, tidigare kallad Dvärgspets. I år firar Skördefesten 10 års jubileum och pågår i tre dagar. 

Passa på att besöka den sagolika slottsmiljön på Tjolöholm och bekanta dig med rasen Pomeranian, den trollbindande historien bakom rasen och slottsmiljön där rasen växte upp i början av 1900-talet!

Håkan Olhage, på Kennel Black Orange’s har som enda Pomeranian kennel haft den stora äran att få visa upp och representera rasen Pomeranian på Tjolöholms Slotts årliga Skördefest, sedan år 2012! Du kan läsa mera HÄR

Kennel Black Orange’s Pomeranian hundar har haft en exklusiv ära att få besöka slottet inomhus och hundarna har fotograferats tillsammans med ”nutidens Grevinna Blanche Bonde” i ett historisk ögonblick, läs mera här.

 

Du hittar allt om Tjolöholms slotts Skördefest 5-7 oktober 2018 här

Första Pomeranian uppfödaren i Sverige

Grevinnan Blanche Bonde på Kennel Tjolö på Tjolöholms slott i Kungsbacka kommun, startade i början av 1900 talet uppfödning av Pomeranian (eller Dvärgspets som det hette på den tiden). Grevinnan var den första uppfödaren  i Sverige att importera rasen från England, hon födde framförallt upp svarta Dvärgspetsar. Grevinnan födde upp flertalet Champions och var mest framgångsrik med sina spetsar under 1920-talet. Grevinnan var förtjust i hundar och redan år 1924 kom hon att bli den uppfödare som tog in den första Cairn terriern till Sverige, det var en tik vid namn Tincy of Gleidmir och den importerades från Storbritannien.

Grevinnans föräldrar James Fredrik Dickson och Blanche Dickson, hade båda sitt ursprung i Skottland, därav inspirerades de att bygga det fantastiska slottet Tjolöholm, med engelsk karaktär. En av Skandinaviens vackraste byggnader och den mest spektakulära under sin tid. Tjolöholms slott är ett av Västsveriges största turistattraktioner, även Skördefesten drog besökare från hela Europa.

Reportage om Grevinnan på Tjolöholm och hennes hundar

Väldigt fint reportage om Grevinnan på Tjolöholm i Hundsport Special Nr1 . Kennel Black Orange’s är mycket stolta att få representera rasen Pomeranian (tidigare kallad Dvärgspets) på Tjolöholm slott sedan år 2012!Reportaget hittar du HÄR

En bit Svensk Pomeranian historia!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.