Valpannonser med oseriös text

Dog News kollade runt på Blocket och andra internet sajter, många valpannonser stider mot svensk lag vad avser retur av handpenning.

Under en rundtur på de vanligaste annonssajterna på internet hittade vi väldigt många valpannonser där uppfödaren skriver att de behåller eventuell handpenning vid avbokning av valp.

Det gäller att vara påläst som valpköpare vad som gäller vid avbokning av valp. Uppfödaren får inte behålla eventuell handpenning om valpköparen avbokar ett köp, läs mera HÄR om handpenning.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 Response to Valpannonser med oseriös text

  1. Birgitta Söderholm skriver:

    Jag säljer ingen tvättmaskin,diskmasin el. bil jag säljer levande sällskapsdjur. De som hittade på det här med konsumentköplagen när det gäller djur har inte alla hemma. Jag träffar valpköpare när valpen är ca: 4-6 veckor 1-2 ggr, sen får dom åka hem och fundera över sitt köp. Känns det bra för mig som uppfödare och valpköparen känner likadant så tar jag handpenning och det har peppar, peppar aldrig varit ngt. problem med avbokning i det läget. Jag har fått avbokningar och även sagt nej till valpköpare,men det har varit före erlagd handpenning. Man tjänar inga pengar på en kull/år, det kostar massor att ta fram bra valpar. Har man ingått ett avtal om att sälja valpen, muntligen eller skriftligen, är båda bunden av avtalet, skulle det handla om sjukdom hos valpköparen, ja, då blir det ngt. annat.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.