Husdjurshjälpen.Skåne

husdjur

Goda krafter bör samordnas. Det menar Djurskyddet Nordostskåne, Husdjurshjälpen. Skåne och Voov i Malmö, som från och med i dag samarbetar för att hjälpa både djur och människor.

 

Djurskyddet Nordostskåne och Husdjurshjälpen.Skåne samlar därför in allt som husdjur kan behöva, från foder till koppel , filtar, burar och leksaker. Insamlingen görs till förmån för Voov, som distribuerar ut sakerna till sina jourhem, spridda runt om i Skåne.
Djurskyddet Nordostskåne är en lokal djurskyddsförening ansluten till den rikstäckande organisationen Djurskyddet Sverige. Djurskyddet NOS arbetar framför allt med upplysning och kunskapsspridning kring djur och djurskydd. Avsikten är att påverka attityder samt förebygga och avhjälpa djurskyddsproblem. Kontaktperson: Jeanette Thelander, 0708-11 28 16.
Husdjurshjälpen. Skåne arbetar framför allt med att samordna sökandet efter bortsprungna eller stulna husdjur och sprida upplysningar kring dessa, samt att spåra ägare till upphittade djur. Under den tid som Husdjurshjälpen varit igång har man arbetat upp ett stort kontaktnät. Kontaktperson: Husdjurshjälpen.Skåne, 0725-42 20 40.
Voov är en förkortning för Veterinär omtanke om våldsutsatta, en sammanslutning av veterinärer och veterinärstudenter som ser till så att våldsutsatta kvinnor som uppsöker kvinnojourer och skyddat boende får ett tryggt jourhem där de kan lämna sina eventuella husdjur. På kvinnojourerna råder ofta djurförbud, vilket gör att en del kvinnor avstår från att söka upp dessa, då de inte vill lämna kvar sina husdjur hos en våldsam partner. Voov gör det möjligt för både människor och djur att komma in i ett säkert boende.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.