Flera hundar smittade av rävskabb

I Torvalla har flera hundar smittats av rävskabb sedan jul, i bostadsområdet har man sett ett stort antal smittade rävar som i sin tur smittar hundarna.

Hundägarna är förtvivlade och har varit i kontakt med polisen, kommunen och länsstyrelsen, för att få kontakt med någon som kan hjälpa de stora antalet smittade rävar.  En hund som haft rävskabb och medicinerats blir inte immun utan kan smittas på nytt.

Hundar kan smittas både genom direkt kontakt med redan smittade djur (vanligtvis räv) och indirekt genom att skabbkvalstret överlevt en kortare tid på platser där infekterade djur, räv eller hund, vistats.

Huvudsymtom – klåda

Symtomen kan variera från mycket svår till lätt, knappt märkbar, klåda. Klådan har beskrivits som värst på natten, både hos smittade människor och hos hundar. Andra symtom i början av en infektion är hudrodnader, små upphöjningar (papler) i huden och mjällbildning. Därefter ses håravfall och gråvita-gråsvarta skorpbildningar. Läs mer om rävskabb här

Hundar smittade av rävskabbDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 Responses to Flera hundar smittade av rävskabb

  1. Eva Egelmyr skriver:

    Tänk på att även människan kan få rävskabb. Skabben har muterat och jag vet hur det är så kliar sig eran hund lite extra så kolla upp det. Framför allt ni som bor i områden med känd rävskabb. För det var något av det mest helvetiska jag upplevt i klåda. Det var en skön känsla när man kliade sig så blodet rann så då kanske ni förstår.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.