Cancer hos hund kan behandlas med cellgifter

Det är inte många som vet att man kan behandla cancer hos hund med cellgifter, oftast betyder ordet cancer slutet för hunden.

Veterinär Lotta Axelsson i Finland menar att man med med cellgiftsbehandlingar kan köpa flera lyckliga år. En del veterinärer är skeptiska till behandlingen men en cellgiftsbehandling på hund är inte alls lika påfrestande som den är för människan. Hos en hund märker man knappt av behandlingarna vilket beror på att doseringen är mycket mildare. Men behandling med cellgifter är dyrt och lämpar sig inte för alla typer av cancer.

Skulle din hund få cellgifter?

Djurcancer.seDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 svar på Cancer hos hund kan behandlas med cellgifter

 1. dognewss skriver:

  Kopierat från Hundens daghems fb sida:Utvecklingen med cellgiftbehandlingar på hund har utvecklats snabbt. Idag finns det ett 10-tal veterinärer runt om i Sverige som arbetar med detta.
  Många hundägare har frågor om behandlingen, så jag fick en pratstund med veterinär Satu Kärnä på Skogsbykliniken, som är en av de behandlande veterinärerna. Hon berättar: De vanligaste typerna av cancer som man behandlar är lymfom/lymfkörtelcancer och elakartade hudtumörer/mastocytom. Lymfkörtelcancer behandlas med cellgift. Behandlingen är ofta 6 behandlingar med 3 veckors mellanrum. Hos patienter med lymfkörtelcancer så rörde det sig förr om endast månader kvar att leva, när symtomen visade sig. Idag klarar sig 50% mer än två år (och efter det är de friskförklarade). Även juveltumörer som gärna sprider sig mellan juvren kan behandlas på detta sätt. Hudtumörer tas oftast bort med kirurgi och sedan behandlas hunden med enzymhämmare.

 2. Marran skriver:

  Om jag visste att det skulle hjälpa skulle jag verkligen ge min hund cellgifter, utan tvekan.

 3. anonymys skriver:

  Märker inte vi av NEJ, men då ska vi veta att hunden har en HELT annan smärt gräns än vad vi människor har. Det är ju så att ofta på en hund så har sjukdom förloppet gått väldigt långt i vilken sjukdom som helst utan att vi mänsiskor ser det innan i det senare stadiet. Nej jag skulle aldrig utsätta min bästa vän för det, den ska ha ett värdigt slut utan att mitt ego ska bestämma!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.