Trycksvärta från tidningspapper är cancerframkallande

tidning

De flesta uppfödare använder sig av tidningspapper under sina valpkullar, tikarna slickar upp kiss och bajs från tidningarna och får då i sig giftiga ämnen som kan framkalla cancer och leverskador.  Tryckfärgen innehåller nämligen hälsofarliga mineraloljor.

I artikeln Larmrapport oroar livsmedelsindustrin:  Förpackningar av återvunnen kartong kan läcka hälsofarliga mineraloljor! kan man läsa om att livsmedelsindustrin tar detta på allvar och undviker att använda återvunnt papper till sina förpackningar för livsmedel. Rapporter visar nämligen att trots att det finns en innerpåse av plast i tex en kornflexförpackning av återvunnet papper så finns det risk att mineraloljorna från trycksvärtan går igenom intill livsmedlet som i sin tur då kan ge cancer och leverskador till den som äter av produkten.

Råd & Rön skrev en artikel år 2011 om att det i matförpackningar av återvunnen kartong finns rester av tidningsbläck. Undersökningar visar att bläcket kan orsaka leverskador och cancer.

Detta utsätter hunduppfödare sina tikar och valpar för daligen! Vi själv slutade med tidningspapper under både valpar och vuxna redan i början av 2000 talet efter att tagit del av studier likt dessa.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #trycksvärta

Husdjur
HusdjurDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Trycksvärta från tidningspapper är cancerframkallande

  1. Pingback: Att köpa en Pomeranian valp

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.