Servera hunden raw food

N

E-handelsbutiken VetZoo tar rå, naturlig hundmat till Sverige. Eftersom fodret inte har tillagats finns alla de näringsämnen som normalt försvinner kvar. Tanken är att hunden mår bra av att äta mat som är så lik deras naturliga kost som möjligt. Det nya fodret, barf, lockar fram vargen i din hund.

En portion barf (Biologically Appropriate Raw Food) innehåller kött, ben och organ från djur och ger hunden en komplett kost med en variation av proteinkällor. Förutom kött innehåller fodret kalcium från ben och viktiga näringsämnen från grönsaker.

– BARF tillverkas av färska råvaror från familjebönder i Finland och levereras direkt till dörren i speciellt framtagna fryslådor. Genom VetZoo får hundägarna fryslådorna direkt hem till dörren, säger VetZoo:s vd Lars-Martin Norviit.

Eftersom barf innehåller alla djurets naturliga näringsämnen minskar allergiska problem hos många hundar samtidigt som hundar tenderar att få mer energi, bättre aptit och friskare munhälsa.

– Internationellt har ”barfa” blivit ett uttryck som innebär att hunden äter obehandlad mat. Nu kan svenska hundägare hänga på trenden och barfa. Tillsammans med vår leverantör har vi komponerat tre olika menyer som innehåller en optimal sammansättning av proteinkällor, säger VetZoo:s vd Lars-Martin Norviit.

MUSH_BARF_Basic_beef_minced_meat

Produkterna kommer i portionspåsar med olika innehåll vilket gör att det är lätt att gradvis vänja hundarna vid det nya fodret. Till en början kan hundägaren exempelvis välja lättsmält foder såsom kalkon, kyckling och lax. För att bevara de naturliga näringsämnena är produkterna frysta. Fodret är fritt från tillsatsämnen, konserveringsmedel och spannmål och kostar från 25 SEK för ett halvt kg foder. 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.