Hundägare tvingades skjuta varg

En hundägare överraskades mitt under pågående jakt av att hans hund skrek till och kom springandes med en varg jagandes efter sig…….hundägaren såg ingen annan utväg än att skjuta ihjäl vargen.

Det stod mellan hundens liv och vargens, hundägaren tvekade inte, först sköt han ett varningsskott men tätt därefter tvingades han välja mellan att riskera att hans hund skulle dö eller att skjuta vargen. Han sköt ett träffsäkert skott i full fart på 60 meters håll, vargen dog ögonblickligen.

Allt gick enligt reglerna så hundägaren har inga påföljder att vänta. Ingen visste om att det skulle finnas varg i området. Jaktlaget avstyrde jakten omedelbart, då jägaren som skjutit vargen var mycket tagen och skakig efter händelsen.

Och så till frågan, skall vi ha varg i våra skogar?

Hundförare tvingades skjuta vargDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.