Varg eller korsning mellan varg och hund – stor rättstvist startar i Finland

Vargen är ett hett diskussionsämne i Sverige men i Finland har de tagit steget längre och i dag startar en sällsynt rättegång där 15 jägare åtalas i Österbottens tingsrätt för att olovligt ha skjutit vargar.

I januari 2013 sköt jaktlaget tre vargar vilket ledde till en stor och omtalad vargdebatt i Finland. Själva rättegången inleds i november men idag hålls ett förberedande möte. Rättegången förväntas ta 8 dagar, vilket är en lång tid.

Alla 15 män åtalas för samma brott även om de endast var några av dem som avfyrade skotten. Rättegången kommer att handla om det var vargar eller en korsning mellan varg och hund?!! Jägarna hävdar att det handlade om en korsning mellan varg och hund och inte renrasiga vargar, vilket de också fått stöd för att det var. Medan åklagaren hävdar att det handlade om varg och har stöd för sitt ord.

Perhon sudet: koiria vai susia – oikeus saa päättääDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.