Hundar har mycket större kapacitet till empati än vad vi tidigare trott

På Emory University i USA ville forskarna veta mera om hur hunden tänker i vaken tillstånd. Man har tidigare bara kunnat göra hjärnröntgen på nedsövda hundar då en hund sällan kan sitta med huvudet stilla så länge som det krävs för att göra en röntgen.

Forskarna i USA lyckades med att göra en hjärnröntgen på en vaken hund och resultatet var slående. Man kom fram till fyra viktiga saker, hunden ser sin ägare hela tiden, den vet också vad du tänker och hur du mår. Hunden vill ha tydlig kommunikation, vårt slarviga kroppsspråk och vårt beteende gör hunden förvirrad, trött och uttråkad. Hunden önskar förstå sin ägare bättre. Hunden bryr sig om sin ägare, den har mycket större kapacitet till empati än vad man tidigare trott. Hunden tycker att flockledarskap är något av överskattat, den behöver ingen hårdhänt eller dominant ledare eftersom den ser allt du gör och allt du signalerar. Det bästa ledarskapet är tydlighet och konsekvens.

 

Gregory Berns on What Your Dog Is ThinkingDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.