Minst 52 hundar har dött i mystisk sjukdom

I januari ifjol skrev Dog News om hur det i Storbritannien hade dött minst 17 hundar i en mystisk sjukdom inom några månader. Minst 52 hundar av olika raser har nu dött i Alabama rot (eller CRGV) sedan 2012, då sjukdomen fortfarande var okänd i UK.

Alabama rot är en sjukdom som man upptäckte i USA redan år 1983. Veterinärerna känner inte till hur smittspridningen fungerar men symtom som ”oskyldiga”  sår på tassar, ben och ansikte förekommer, efter det uppkommer njurproblem. Tidigare i USA har bara rasen greyhound insjuknat men under de senaste året har även andra raser drabbats.

De 30 hundar som har dött i England under de senaste 18 månaderna, har varit av 15 olika raser. Sjukdomen har nu brett ut sig så gott som över hela England. Sjukdomen som tidigare bara fanns i USA sprider sig i Europa. Hittills har inget fall ännu konstaterats i Sverige.

Vad är Alabama rot

Cutaneous and Renal Glomerular Vasculopathy (CRGV or ‘Alabama Rot’)Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Minst 52 hundar har dött i mystisk sjukdom

  1. Pingback: 123 hundar av olika raser har dött i CRGV

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.