Svindlare använder allt ”aggressivare” metoder

feik

Allt eftersom miljoner trillar in på bankkonton i Kamerun och Nigeria blir metoderna för svindleri på internet allt mera professionella och aggressiva.

Gruppen Smugling, svindel og nettsteder i Norge har precis avslöjat ett försök till svindleri där man säljer en chihuahua valp som utges för att vara född och registrerad i Finland. Kontaktuppgifterna i annonsen går till en kvinna med ”stulen” identitet. Kvinnan har översänt ett foto på ett förfalskat ID bevis (körkort) och foto på en förfalskad stamtavla på en hanhundsvalp registrerad i Finska kennelklubben.

v
Men en miss i en annars skickligt förfalskad stamtavla avslöjar hela svindleriförsöket. Vid närmare efterforskning på Finska kennelklubbens hemsida så existerar inte valpen som är till salu i annonsen!

v
Professionell liga bakom

v
Personen/personerna har även upprättat flera falska facebook profiler och en hemsida för transportföretaget Trans-Pet, där man finner kontaktuppgifter till flera olika huvudkontor. Allt ser proffsigt ut och svårt för en privatperson att avslöja. Om man ringer telefonnumren på hemsidan till Trans-Pet blir man hänvisad till ett nummer i Kamerun.

v
Det blir allt svårare att skilja på svindleri och seriösa annonser! I detta fall ser det ut som om det finns en medhjälpare i Finland då facebook profilen är upprättad i Finland och det finns ett finskt telefonnummer, även om det bara går till en telefonsvarare.

v
Samma stamtavla har tidigare blivit förfalskad

v
Dog News har varit i kontakt med valpens ”uppfödare” alltså den person som stamtavlan är utfärdad på. Uppfödaren berättar att hon redan år 2014 i januari blev kontaktad för första gången om att någon eller några använt sig av denna stamtavla och då förfalskat den så att den såg ut att tillhöra en tikvalp. Ärendet anmäldes till polisen men lades ned. Hunden som denna stamtavla egentligen tillhör är född år 2006 och såldes som vuxen till en kvinna i Finland med ryskt påbrå. Kvinnan säger sig ha sålt hunden vidare men har inte kunnat bevisa det. Huruvida kvinnan är inblandad i svindleriförsöket eller inte, är det ingen som vet, men någon har fått tillgång till stamtavlan och sedan gjort upprepade förfalskningsförsök. En sida på facebook med varningar för svindleri upprättades.

Viktigt – Lämna aldrig ut ett foto på Din stamtavla!

v
Låt Er inte luras av svindlare – SE UPP för svindleri på internet

ricoHusdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

5 svar på Svindlare använder allt ”aggressivare” metoder

  1. Pingback: Dansk kvinna förlorade 4 000 till svindlare på internet |

  2. Ja samme skjedde meg.

  3. Pingback: Polisen varnar för bluffannonser för hundvalpar |

  4. Pingback: VARNING – Samma hundbilder används igen |

  5. Pingback: VARNING – falsk stamtavla och falsk säljare |

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.