Hund räddade husse från att drunkna

En man som blev i sjönöd på en sjö utanför Höör i eftermiddags räddades av sin hund.

Mannen och hunden begav sig ut på sjön i en mindre båt som plötsligt började ta in vatten. Mannen var inte simkunnig men hade trots det bar ha ingen flytväst. Då båten var ca 20 meter från stranden hamnade både mannen och hunden i det iskalla vattnet.

En kvinna som såg vad som skedde larmade räddningstjänsten som var på plats inom 20 minuter. Under tiden hölls mannen flytandes genom att krampaktigt klamra sig fast vid hunden som plaskandes simmade omkring. Räddningen kom i grevens tid, då vatten var så kallt att varken hund eller husse hade klarat sig många minuter till.

Hunden blev dagens hjälte även om han var ordentligt trött och nedkyld då han räddades tillsammans med sin husse ur det iskalla vattnet.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.