Hederspris för fyrverkerifritt nyår till Clarion Hotel Arlanda Airport

clariton

Djurskyddet Sverige delar ut hedersutmärkelse till Clarion Hotel Arlanda Airport för hotellets initiativ till smällfritt nyårsfirande för hundar. 

Tre år i rad har hotellet tagit emot hundratals skotträdda hundar under nyårsafton. Med läget på Arlanda flygplats har hotellet blivit en smällfri oas dit många hundägare tagit sina hundar och flytt stadens fyrverkerier och smällare. Givetvis är hundar och andra djur välkomna under hela året. 

Prisutdelningen skedde under lördagen 25:e april och hotellchefen Jennie Ahlblom tog emot utmärkelsen. 
 Arlanda är en fyrverkerifri zon och vårt hotell är helt tyst. Att få använda det för att erbjuda en frizon för djur som flyr undan smällarna känns fantastiskt och det har blivit en större succé än vi kunde drömma om. Att få ett så här fint erkännande glädjer oss verkligen och peppar oss till att fortsätta öppna upp vårt hotell för djur som behöver få fira nyår eller andra högtider utan fyrverkerier, sa Jennie när hon tog emot diplomet.

Motiveringen för priset lyder:
2015 års djurskyddsutmärkelse till en kommersiell aktör tilldelas Clarion Hotel Arlanda Airport för sin satsning ”Happy Dog”. Det är ett event som startades i samband med nyår 2013/2014 och som nu 2015 utökats till att omfatta även Valborgsmässoafton. Vid dessa högtider öppnas hotellet upp för fyrverkerirädda djur och deras ägare då hotellet och Arlanda flygplats är en fyrverkerifri zon.

Fyrverkerier är ett stort djurskyddsproblem och många djur drabbas årligen av svår rädsla med allvarliga konsekvenser till följd, exempelvis djur som springer bort eller i värsta fall skräms så illa att djuren behöver avlivas.

Att Clarion Hotel Arlanda Airport gör denna satsning innebär stor skillnad för den grupp djur, främst hundar, som ges en fristad från smällandet under nyår och valborgs värsta timmar. Tillsammans med en lagstiftad fyrverkeribegränsning tror vi att detta är en fram­gångsväg för att minska problem med fyrverkerirädda djur.

För sin satsning ”Happy Dog” gör Clarion Hotel Arlanda Airport en stor djurskyddsinsats och kan förhoppningsvis få fler att följa efter. För detta är hotellet en värdig mottagare av Djurskyddets hedersomnämnande.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.