Kompressionstights hjälper dig med trötta ben

kompressionstightsdam

Som hundägare blir det många kilometer promenader dagligen, benen kännas trötta medan hunden oftast inte visar minsta tecken på utmattning. I en veckas tid har vi nu provat kompressionstights som reducerar trötthetskänslan och förbättrar återhämtningen.

Våra hundpromenader går i varierande terräng, asfalt, sandvägar och kuperad skogsterräng med branta stigningar. Tidigare har vi bara läst om kompressionstights och dess suveräna återhämtnings funktion men aldrig provat.

Tre timmars promenad om dagen brukar få benen att kännas som gelé särskilt i kuperad skog. Efter att ha använt kompressionstightsen har trötthetskänslan minskat och det finns kraft kvar för att göra annat än slänga sig i soffan efter sista rastningen.

Om det är kallt ute kan man med fördel använda kompressionstightsen under sina träningskläder eller ”hundkläder”. Det kan kännas lite ovant att dra på sig ett par kompressionstights, de smiter verkligen åt och sitter som gjutna på benen. Första tanken var ”hjälp de är för små” men sen förstod vi att de skall sitta så tight för att ge just den avlastning man behöver.

Kompressionstightsen ger dessutom en fin figur då de drar in minsta lilla fett du har på kroppen, så de sitter även snyggt under ett par vanliga byxor.

Kompressionstightsen kommer bli favoritplagget vid alla våra hundpromenader samt även vid all annan träning. Här har vi gått med muskelvärk och trötta ben i alla dessa år utan att veta att ett par kompressionstights skulle bli en enkel lösning på ”problemet”.

Du som inte har provat kompressionstights och som också lider av trötta ben och muskelvärk efter hundpromenader eller träning gå in på Sportsmart.se och kolla deras sortiment. Där finns också andra bra ”hjälpmedel” vid tex ryggproblem, problem med knä, armbågar, fotleder, axlar och handleder.


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.