Hundar kan skyddas mot vargangrepp med elväst

Nu kan jägare ansöka om bidrag hos Länsstyrelsen för skyddsvästar till sina jakthundar, en vanlig skyddsväst eller en elväst som ger vargen en elstöt då den angriper hunden.

Statistiken visar att under de tre senaste åren har 20 jakthundar dödats av varg i Värmland, skriver Värmlands Folkblad.Men nu skall det bli slut på det hoppas man på Länsstyrelsen och ger jägare bidrag för att köpa en skyddsväst till hunden.

De flesta vargangrepp sker i samband med jakt, en som fick sin hund dödad av varg är Marcus Pihlström. Jag bara satte mig ner och storgrät, det var den värsta känsla jag upplevt i livet, en sådan maktlöshet, säger Marcus till vf.se.

Bidrag till skyddsväst för hund

Från och med 9 oktober 2015 kan du söka bidrag till skyddsväst för drivande och ställande jakthundar. Bidraget finns att söka fram till 15 december 2015. I andra hand kan bidrag även lämnas till eftersökshundar och övriga tjänstehundar. Västarna ska hindra att hunden skadas allvarligt eller dödas vid angrepp. Läs hur Du ansöker om bidrag till skyddsväst här


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hundar kan skyddas mot vargangrepp med elväst

  1. yorkielove skriver:

    Smart ide!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.