Polisen avlivade hund som ägaren hade rätt att få tillbaka

En hund som omhändertogs för att den attackerat och bitit en häst avlivades av polisen i Karlskoga innan ägarens överklagan till Kammarrätten gått igenom.

Tre veckor innan domen från Kammarrätten kom om att paret skulle få tillbaka sin hund, hade polisen låtit avliva den åttaåriga Rottweilern och låtit bränna kroppen tillsammans med andra djur. Askan hade lagts i en container för miljöfarligt avfall.

Fallet är anmält till Justitieombudsmannen och en utredning skall starta för att utreda polisens agerande.Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Polisen avlivade hund som ägaren hade rätt att få tillbaka

 1. Lena skriver:

  Helt sjukt….hoppas att polisen som gjorde det, får sitt straff.

 2. Matilda skriver:

  Qnatte vart inte omhändertagen för han bitit någon häst, detta ska ha hänt efter han varit på ett hundpensionat i månader om nu detta ens stämmer för det är ord från poliser och än idag har vi inte fått sett några bevis att någon häst blivit biten !
  Men detta kanske polisen fixar i efterhand precis som dom gjorde med överklagan angående avlivning som vi fick efter att våran hund varit död i 1 månad!
  Det var ju omplacering som vi bråkade om i kammarrätten inte avlivning.
  Polisen verkar ju ha större problem att följa lagar och skötta sitt jävla jobb man kan ju börja fundera vilka som är mest kriminella i vårat samhälle, som jag ser det så är det polisen, dom klarar ju inte ens följa lagarna som vi ska följa, så varför dom ens blivit poliser förstår jag inte och ljuger gör dom också så dom tror sig själva.
  Dagens poliser är ett stort jävla skämt!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.