Att tänka på då du köper hundvalp

Nedan följer mycket bra tips av veterinär Karin Augustsson, till Dig som tänker köpa hundvalp eller redan köpt en hundvalp.

Att tänka på

Något som är bra att ha i minnet är också att det blir aldrig lättare senare! Och nästan inga ”problem-beteenden” växer bort. Utan om det är något som du upplever som besvärligt, ta tag i det direkt och var väldigt konsekvent. Då är det ofta lätt att komma till rätta med. Hundar lär sig väldigt fort om du klarar av att vara ”svart eller vit”, dvs något som är tillåtet är alltid tillåtet och något som är förbjudet är alltid förbjudet. Du behöver inte ryta eller använda fysiskt våld för att förbjuda en valp något. Det räcker att den inte får möjlighet att fortsätta göra det otillåtna, genom att du tex tar den i halsbandet och leder bort den eller att du distraherar den med en leksak eller godbit när den tuggar på något otillåtet tex. Eller ännu hellre att du kan förutse vad valpen tänker göra och se till att den gör något annat innan den börjar. Beteenden som hunden utför har en tendens att göras oftare medan beteenden som den inte kan slutföra har en tendens att ske mer och mer sällan för att till slut försvinna.

LÄS allt om veterinär Karin Augustssons tips till Dig som tänker köpa hundvalp eller redan köpt en valp på länken här

 

04a17839ca2a50a26b9820436795a5ebDOG NEWS Sveriges största hundblogg

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.