Stockholm Charity Dog Walk – För djurfria forskningsmetoder

dogwalksveland

Söndagen den andra oktober klockan 9-14, samlas hundar och deras ägare från hela Stockholmsregionen på Gärdet för att promenera för djurfria forskningsmetoder. Bakom arrangemanget står organisationerna Forska Utan Djurförsök och Sveland Djurförsäkringar.

I samband med promenaden arrangeras även en insamling där de medverkande kan ta ställning för djurfria forskningsmetoder och bidra till utvecklingen av metoder som kan ersätta plågsamma djurförsök.

– Vår vision är en värld där forskning bedrivs framgångsrikt utan att utnyttja djur, för både människors och djurs bästa. Vi anser att forskning är livsnödvändig, men att forskning ska utföras utan att djur utsätts för lidande, säger Karin Gabrielson Morton, sakkunnig på Forska Utan Djurförsök.

Sveland Djurförsäkringar finns även på plats med hundfotografering och veterinärrådgivning där pengarna oavkortat går till Forska Utan Djurförsök.

– Vi har samarbetat med Forska Utan Djurförsök under drygt två år nu och känner att vi tillsammans kan göra stor skillnad för djuren. Vi är ett bolag som består av djurvänner, både bland våra medarbetare och bland våra försäkringstagare, berättar Anette Henriksson, vd på Sveland Djurförsäkringar.


Information om evenemanget:

När: söndagen den 2 oktober kl 09-14
Plats: Gärdet vid Sjöhistoriska Museet, Stockholm
Aktiviteter: Hundpromenad till förmån för djurfria forskningsmetoder. Sveland Djurförsäkringar är även på plats med hundfotografering och veterinärrådgivning till förmån för Forska Utan Djurförsök. Gemensam promenad kl. 12.00.

Besök gärna vår eventsida på Facebook för de senaste nyheterna, bilder och information om antal anmälda, Stockholm Charity Dog Walk

Fakta om djurförsök:

I Sverige under åren 2009-2012 användes totalt 5 579 hundar i djurförsök.

Källa: Jordbruksverket

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.