En hundvalp är INGEN Julklapp

Att köpa en hundvalp är ett mycket stort ansvarstagande – en hundvalp är INGEN Julklapp!!!

Till dig som uppfödare – tänk efter innan du säljer dina hundvalpar nu i juletider – är köparen ute efter en julklapp eller förstår de verkligen vilket ansvar de tar genom att köpa en hundvalp till sin dotter eller son? Är köpet noggrant igenom tänkt eller kommer valpen ligga ute på Blocket tillsammans med andra oönskade julklappar efter trettonhelgen?!

Läs mera HÄR om hur mycket en hundvalp kostar under hela sitt liv! Inköpssumman är bara en liten del av vad hunden kommer att kosta dig under sitt liv.

Till dig som hade tänkt köpa en hundvalp i julklapp: är köpet väl planerat? Har du tid med valpen? Vem tar hand om valpen då du jobbar, en valp behöver någon hemma de första fyra veckorna och tillsyn minst var fjärde timmer eller oftare fram till den fyller 9 månader. Har du råd, inköpssumman är bara en liten del av vad en hund kostar!

En hund kräver flera promenader varje dag samt en långpromenad som gärna får vara upp till en timme, dvs hunden behöver minst 2 timmar aktivitet varje dag för att må bra.

Ekonomiskt bör man tänka på att hunden skall ha mat, försäkring, hunddagis, årliga vaccinationer och eventuella veterinärbesök som kan kosta tusentals kronor i självrisk. En hund som köps för sällskap kostar drygt 100.000 kronor under sin livstid, tänk på det innan ni skaffar er en hund, det är tråkigt för både dig och hunden om du inte har råd att hålla den hela livet ut. Det är ganska vanligt att man lägger upp till 3-4000 kronor i månaden om man har en stor hund.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.