Att skaffa hund är långt mycket dyrare än bara inköpspriset

image010-1.JPG

Många upplever att det är dyrt att köpa en hundvalp, men man bör räkna med att det kommer att gå åt långt mycket mera pengar under hundens livstid än vad den kostar vid själva köpet. Man bör också tänka på om man har tillräckligt med tid för att äga ett husdjur, jag ser allt som oftast människor som promenerar runt kvarteret med sina hundar, jag tror inte att en hund som bara får vara ute en kvart är en särskilt lycklig hund.

En hund kräver flera promenader varje dag samt en långpromenad som gärna får vara upp till en timme, dvs hunden behöver minst 2 timmar aktivitet varje dag för att må bra.

Ekonomiskt bör man tänka på att hunden skall ha mat, försäkring, hunddagis, årliga vaccinationer och eventuella veterinärbesök som kan kosta tusentals kronor i självrisk. En hund som köps för sällskap kostar drygt 100.000 kronor under sin livstid, tänk på det innan ni skaffar er en hund, det är tråkigt för både dig och hunden om du inte har råd att hålla den hela livet ut. Det är ganska vanligt att man lägger upp till 3-4000 kronor i månaden om man har två stora hundar.

I fjol spenderade svenskarna totalt 8,7 miljarder kronor på sina husdjur, vilket är en ökning med 45 procent sedan 2004. Inköp av djuret, mat och ustning bestod av drygt 5 miljarder kronor, medan veterinärtjänster och djurförsäkringar omsatte de övriga 3,4 miljarderna.

Ändå så spenderar vi svenskar en liten droppe i havet på våra hundar jämfört med amerikanska hundägare, eller vad sägs om Paris Hilton som har låtit bygga och inreda en hundkoja för blygsamma 2,3 miljoner kronor, kojan är utrustat med miniatyr Philippe Starckmöbler, element, aircondition och en svart kristallkrona.

Miljarder på husdjur – På länken kan du läsa om hur mycket husdjuret kostar dig bildspel HÄRDet här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

9 svar på Att skaffa hund är långt mycket dyrare än bara inköpspriset

 1. Sofie skriver:

  Man får väl hoppas att vändan runt kvarteret inte är den enda promenaden hunden får. Jag tar också vändor runt kvarteret ibland och hoppas att ingen dömer mig som hundägare på grund av det….Annars håller jag med dig, det kostar att ha hund och det tar mycket tid att ha hund! Men det är det värt 🙂

 2. Pia Lindgren skriver:

  A dog is for LIFE, not just for Christmas, Glöm inte detjana-pia

 3. Pingback: Att skaffa en Pomeranian valp |

 4. Pingback: Att köpa en Pomeranian valp | Indy – Sveriges Sötaste hund

 5. Pingback: En hundvalp är INGEN Julklapp |

 6. Eva Fermen skriver:

  Hur har folk överhuvudtaget råd att skaffa hund enligt era råd och rön? Det var en förskräcklig läsning och jag inser att jag har inte en chans att skaffa hund efter denna info. Mycket tråkigt att läsa, borde vara lite åt det positiva hållet också

  • dognewss skriver:

   Gott Nytt År! Det är väldigt viktigt att blivande hundägare inser att det är dyrt att äga en hund, det händer tyvärr allt för ofta att hundar behöver avlivas för att ägaren inte har råd med tex veterinärräkning vilket är en katastrof för både ägare och hunden.

 7. Pingback: Att köpa hundvalp

 8. Pingback: Stor guide: detta behöver du veta inför köp av en hundvalp

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.