HJÄLP Erica och Cash att få åka med SJ i år också!

press

Foto SJ pressmeddelande

Erica och hennes hund Cash får inte åka hem över jul med SJ (i år heller). På SJ skyller man på att det är OTROLIGT MÅNGA MISSFÖRSTÅND på SJ och deras personal gör många misstag!!!

Erica föddes med en allvarlig muskelsjukdom och har suttit i rullstol sedan hon var tolv år gammal. Varje gång hon har tagit tåget med SJ, har det till slut löst sig. Hon har fått en handikapplats på tåget tillsammans med sin assistent och hunden Cash – men inte i år, skriver GT.

Vi måste beklaga att vi har gett motstridiga besked. Det är dåligt hanterat av oss men av hänsyn till den stora mängden allergiker så kan vi inte tillåta husdjur på någon annan avdelning än den avsedda, säger Tobbe Lundell, biträdande presschef på SJ. Att man förra året backade på beslutet förklarar han med att man begått ett misstag. Det är otroligt många missförstånd här. Det enkla beskedet är att det enda undantaget är service- eller ledarhund på handikapplatserna. Det är det enda undantaget vi kan göra.

Vi hälsar till SJ – gör om gör rätt och ge Erica och Cash en plats på tåget för att få åka hem över jul! Det sitter redan ledarhundar i den kupé som Erica måste resa i och att då skylla på allergiker visar bara på väldigt dålig kunskap och låg service. Vi hoppas detta är ett av SJs felaktiga och motstridiga besked  – SJ vi ber er – gör en pudel i år också!

HJÄLP OSS DELA INLÄGGET SÅ SJ FÖRSTÅR ATT DERAS BESLUT ÄR ETT FELAKTIGT BESLUT!

Bakgrund, ifjol gjorde SJ en pudel i år gör man ett misstag, DOG NEWS skrev ifjol: Då Erika från Göteborg skulle boka hemresa till Sundsvall över jul och nyår blev det problem. Enligt bokningen gick det inte att ta med sig hundar in på handikapplatserna. På tågavdelningen för hundar saknas det en handikappramp så det var inget alternativ för Erika som sitter i rullstol.

SJ sände ut ett pressmeddelande 1 oktober 2015 –  Nu är det äntligen klart att djur får resa i liggvagn på SJs nattåg, tillsammans med husse och matte. Självklart kommer allergiker även i framtiden att kunna resa tryggt med nattågen, då det bara är i vissa kupéer som djur tillåts.

Erika har kontaktat SJ men inte lyckats lösa problemet med hund på handikapplatsen, men då Expressen kontaktade SJ så gör SJ en pudel: Vid SJ:s presstjänst bekräftar man att det finns ett ärende hos deras kundtjänst. Också att det kommer att gå att lösa.Vi känner till den här bokningen och jobbar för att lösa det här på ett vettigt sätt. Vi har en ny rutin där man flyttar allergiker till en annan del av tåget. Den rutinen ska fungera, säger Dan Olofsson, presskontakt.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.