Arvika kommun uppmanar till ett fyrverkerifritt nyår

smallare

Arvika kommun avstår i år från sitt traditionsenliga fyrverkeri – samtidigt som allmänheten uppmanas att avstå från raketer och smällare, skriver GT.

Nu utmanar vi på DOG NEWS samtliga kommuner i Sverige – sluta med fyrverkerier – till alla butiker och affärskedjor avstå från att sälja fyrverkeripjäser i er affär.

Hundar och andra djur far illa av fyrverkerier och årligen skadas ca. 200 personer av fyrverkerier så allvarligt att de behöver uppsöka en akutmottagning.

Varje år skräms djur, främst hundar, så illa vid nyår att de aldrig återhämtar sig. Hästar, katter, kaniner, marsvin och andra mindre djur i hemmet kan också fara mycket illa. Även många vilda djur skräms svårt av fyrverkerier varje år. Ett antal djur skräms på flykt och kommer kanske aldrig levande hem igen.

Många av de djur som överlever traumatiseras för livet. Småfåglar dör av chock – på nyårsafton och nyårsdagen är det helt tyst i markerna.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.