Bräcke diakoni sponsrar Specialvarvet – finns på plats med terapihundar

Hunden Önska på arbetet

Omkring 2000 löpare med intellektuell funktionsnedsättning samlas i Slottsskogen i Göteborg den 19 maj. Då är det dags för Specialvarvet, en del av Göteborgsvarvet.

Bräcke diakoni är en av årets evenemangspartner, som vill bidra till att lyfta loppet och dess deltagare.

– Specialvarvet är ett event som fokuserar på allas förmågor och möjligheter, som sätter fokus på en grupp som ofta hamnar i skymundan och som lockar deltagare från stora delar av vårt land. Där vill vi gärna vara delaktiga, säger Helene Mellström, områdeschef för Rehab & Funktionshinder.

Alla får synas

Med flera decenniers erfarenhet av att arbeta för människor med funktionsnedsättning är idéburna Bräcke diakoni en naturlig partner till evenemanget. Specialvarvets inställning att ”alla kan göra ett varv”, stämmer väl överens med Bräcke diakonis.

– Vi vill att alla människor, deras unika potential och förmågor, ska få synas. Det är en viktig del i vårt uppdrag, säger Helene Mellström.

Terapihundar och insamling på plats

Bräcke diakoni finns på plats i startområdet under hela loppet. Med sig har de terapihundsteamen med hundarna Figge och Önska och deras förare, som till vardags arbetar på olika boenden och verksamheter för barn och unga med funktionsnedsättningar.

– Terapihundarna gör ett fantastiskt arbete. De motiverar till kommunikation, de stärker kroppsuppfattning och självkänsla hos barnen och ungdomarna och de underlättar socialt samspel, säger Helene Mellström.

Bräcke diakoni tillhör de ledande aktörerna på området ”Djur i vården” och har nu startat en insamling för att kunna ha råd med fler terapihundar.

– Vi hoppas att både deltagare och medföljande personer ska passa på och skänka en gåva till vårt arbete med terapihundar, säger Helene Mellström. Det är ett jätteviktigt arbete och vi vill att fler barn och ungdomar med funktionsnedsättning skall få chansen att möta terapihundar som Figge och Önska.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.