Hundar far illa vid familjevåld

raddhundvald

Husdjur och familjemedlemmar utsätts ofta för samma slags våld i de familjer där det förekommer psykisk eller fysisk misshandel.

Det är inte bara kvinnor och barn som far illa i de familjer där familjevåld förekommer, ofta får hundar och andra husdjur lida minst lika mycket och många gånger tyvärr mycket mera då de inte kan varken skydda sig eller söka skydd.

Kvinnor som blir misshandlade och som äger ett husdjur vågar ofta inte söka hjälp eller skydd för de är rädda för vad som skall ske med sitt älskade djur.

Vid familjevåld händer det att hundar blir svårt misshandlade, kastade i väggen och plågade inför ögonen på dess ägare, allt för att den som utövar våldet försöker skada sin parter psykiskt.

I till exempel USA visade en undersökning att 65 procent av de kvinnliga husdjursägarna som var utsatta för våld i familjen, inte kunnat fly då de önskat eftersom de var oroliga för vad som skulle hända djuren, skriver Yle.

I Sverige finns många organisationer som hjälper, stöttar och erbjuder skyddat boende till våldsutsatta personer. De flesta skyddande boenden har inte möjlighet att ta emot djur på grund av allergier. VOOV (Veterinär omtanke om våldsutsatta) hjälper till att placera ditt husdjur i ett tillfälligt jourhem om du inte får ta med det till det skyddade boendet. Vi finns i form av lokalföreningar i Uppsala, Malmö/Skåne, Halland, Dalarna, Luleå, Göteborg och Sala.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.