Förbud av visslor i hundleksaker?

Hur många av Er kan gå förbi pipleksaker utan att ta upp en och klämma på den? Måste vi kolla att de fungerar eller? Hmm..

setjmydog

Seth avråder från att ha pipande leksaker. Hundarna blir så upphetsade att de går till attack på leksaken om och om igen och knappt slutar, så man får ta leksaken ifrån dem.

Det är onödigt stressuppbyggande och triggar jakt -och dödarinstinkten.

Vissa säger att pipen låter som döende djur. Och visst. Vi hörde något liknande utanför, i skogen i julas – som gav kalla kårar.

Dessutom, de små visslorna i leksakerna bits ju loss och många hundar har kvävts av dem. Precis som att hundar kan fokusera på att bita loss de hårda plastögonen på barnens gosedjur – så vill de ha ut det hårdaste inuti leksaken!

Seth blev rätt upprörd när han såg att man sålde visslor separat – för att sätta in igen – när hunden fått ut den första. Men ta inte den risken. Ljudvisslorna borde kanske till och med förbjudas eftersom det inte är det bästa för hundarna – på något sätt.

I samarbete med Seth Sjöblom

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Förbud av visslor i hundleksaker?

  1. Saffran skriver:

    Jag tycker pipleksaker är lite vilseledande för hunden. En sak många får lära sig är att pipa till om en valp biter dig – för att den ska släppa och sluta.
    Så varför sedan lära den att pipande grejor är kul att bita på?

  2. Snoffsan skriver:

    De lösa visslorna är ju inte för att sy fast igen utan för att påkalla uppmärksamhet när man tränar sin hund exempelvis… att ha typ i fickan!
    Visst finns det hundar som inte klarar visslande leksaker likaså de som biter av plastögoen, men det finns ju väldigt många som klarar av det också och verkligen älksar sina pipande lekdjur.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.