Tävling Biggest loser för hundar och katter

fethund

I Sverige är en stor del katter och hundar överviktiga. Och eftersom övervikt ökar risken för flera andra allvarliga sjukdomar, innebär det också en förkortad livslängd för många. Helt i onödan. Det vill Royal Canin ändra på. Därför arrangerar de Viktresan – en tävling som utmanar katt- och hundägare att hjälpa sina djur nå en hälsosam vikt.

Förra årets vinnare är den nu 11-åriga golden retrievern Frasse som lyckades gå ner hela 15 kilo på ett år. Det var på Djursjukhuset i Lund som matte Ingela Sandström fick rådet av butiksmedarbetaren My Thulin att se över Frasses vikt, då han led av både liggsår och kraftigt försämrad rörlighet. Som mest vägde Frasse strax över 45 kilo – en vikt som är långt över gränsen för övervikt och särskilt påfrestande för en äldre hund.

–  Många som kommer hit till Djursjukhuset berättar att deras djur är överviktiga och att de vill göra något åt det. Tyvärr är det är långt ifrån alla som kan hålla sig ifrån att ge godisbitar och andra belöningar. Och då faller det. Det är bara genom att vara konsekvent som man lyckas. Det kanske inte alltid är så lätt när katten eller hunden tittar på en med bedjande blick, men då får man komma ihåg att ett djur aldrig kan ta ansvar för sin egen hälsa. Det måste du som djurägare göra, säger My.

I Frasses fall har belöningarna varit många. När han vägde som mest orkade han bara med korta promenader och det märktes att han mådde dåligt av sin övervikt. Idag springer han gärna och lusten att leka och busa med familjen är tillbaka. Som vinnare i tävlingen får Frasse också gratis foder från Royal Canin i ett helt år. Och håller han vikten kan han se fram emot långt fler år än vad som varit möjligt utan den här viktiga förändringen.

Viktresan vänder sig till katt- och hundägare, men också vårdpersonal. De veterinärer eller djurskötare som tipsar om tävlingen har chansen att vinna en hotellweekend för två personer. Läs mer om tävlingen och anmäl dig eller någon du känner på royalcanin.se/viktresan

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Tävling Biggest loser för hundar och katter

  1. lage skriver:

    Bedrövligt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.