Vill lyfta debatt om okopplade hundar

I några sekunder nosade de två hundarna på varandra innan ett hundslagsmål bröt ut. Delar av Yermaks öra slets av – och den västsibiriska lajkan tvingades till operation. En lösspringande hund kom helt plötsligt och rent instinktivt släppte jag kopplet, som man gör när hundar ska göra upp, säger hundägaren Mirjam Lövsund till Expressen

Nu vill hon lyfta debatten om koppellösa hundar.

Efter händelsen vill Mirjam Lövsund lyfta debatten om lösa hundar – och de typer av hundar som ofta benämns som kamphundar. Mirjam beskriver det som att det inte är ovanligt att folk släpper sina lösa hundar i Osby. Det hon framför allt reagerar mot är att hunden var lös precis utanför skolan – och att det kunde gå mycket värre än vad det gjorde. Jag har väldigt stor respekt för de här hundarna som jag mött, de är opålitliga. Här i Osby är det en del som inte alltid följer koppeltvånget, och det skapar en otrygghet. Har man inte koll så ska man inte köpa och uppfostra såna hundar.

Problemet med okopplade hundar finns över hela Sverige, DOG NEWS får ofta brev från upprörda hundägare som beskriver problemet med okopplade hundar. Många vågar inte mera rasta sin egen hund i rädsla för att den skall bli attackerad och i värsta fall ihjälbiten. Det är hundar av alla raser som okunniga hundägare låter springa lösa.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.