MAUS Xtin Klein enda brandsläckaren som är skonsam för hund

Maus Xtin Klein, brandsläckaren som används av Nationella Bombstyrkans hundpatrull. Ett brandskydd som vid användandet skonar polishundens nos (lämnar inga släckrester ifrån sig). Om en hunds nos kommer i kontakt med släckrester som pulver så kan det vara förödande för hunden. En innovation som alla hundägare borde ta del av. Den släcker eld med hjälp av kaliumbaserad rök (helt giftfri).

Maus Xtin Klein är en innovation inom brandbekämpning, den lämnar inte några släckrester efter sig. Den släcker eld med hjälp av kaliumbaserad rök.

– Bäst i Test i husbilstidningar (Husbilentest och Bobil & Caravan)

– Nationella Bombstyrkans hundpatrull använder den i sitt arbete eftersom den är skonsam för hundens nos.

För att förklara det enkelt:

Tänk dig en brand i hemmet. Du tar fram pulversläckaren och sprutar. ALLT i pulvrets väg kommer att vara förstört. Inredning, elektronik etc. Plus att du måste sanera området där du har använt pulversläckaren. Har man använt en pulversläckare en gång så drar man sig för att göra det igen. Pulvret är omöjligt att få bort. Däremot om en brand uppstår och du släcker den med MAUS Xtin Klein så behöver du bara vädra ut aerosolen (röken), du behöver inte slänga några saker och du slipper att sanera.

Den klarar av alla typer av mindre bränder, så man behöver aldrig tänka efter ”vilken brand är det här och med vad ska jag släcka den branden med?”.

Den är skonsam för hundens nos eftersom den inte avger några släckrester. Att får pulver eller skum i nosen är inget att föredra. MAUS är helt giftfri. Nationella Bombstyrkan använder den med sina hundpatruller. Anticimex, Länsförsäkringar, Bolist, Watski!, SeaSea, Din Bil, Bilia, Motormännen etc säljer den.

 

Skonsam för nosen

Om en skyddshund får pulver i nosen så kan det innebära stora skador för hunden. Av den enkla anledningen tog Nationella Bombstyrkan in MAUS Xtin Klein 2016 till sina hundbilar. Den enda produkten på marknaden som inte producerar släckrester som pulver och skum och som varken skadar hund, motor eller elektronik.

– Släcker man en bilbrand med pulversläckare tar både bilen och hunden skada. Trots att poliser inte är några brandmän så ska de vara utrustade med ett brandskydd om de är först på plats vid en olycka, berättar Andreas Norlin.

Skonsam för användaren

Nationella Bombstyrkan valde även MAUS Xtin Klein för dess ringa vikt. Poliser bär mycket vikt och allt som går att skala bort är till stor fördel. På exempelvis festivaler och sportevenemang bär ordningsvakter och polis på 6 kg pulversläckare på ryggen.

– Det är faktiskt så mycket som 11 kg om man räknar den totala vikten. Inte vidare skonsamt för rygg och inte speciellt smidigt. Nu kan alla poliser och alla ordningsvakter bära med sig ett brandskydd på fältet som inte tar plats, som väger 22 ggr mindre (0,5 kg red anm) och som klarar av att bekämpa alla typer av mindre bränder.

Skonsam för bil och plånbok

Använder man en pulversläckare i bilen blir den helt förstörd, bilstolarna måste bytas ut och all elektronik måste ersättas. Använder du en pulversläckare i en bilmotor så kommer pulvret att orsaka så stora skador att det enda alternativet är att skicka motorn till skroten. Med den nya teknologin som ligger till grund för innovationen MAUS Xtin Klein så finns det nu ett brandskydd som inte orsakar några skador med släckrester som pulver eller skum eftersom MAUS släcker eld med hjälp av helt ofarlig, kaliumbaserad rök.

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.