VARNING – svindel hundvalp till salu på BLOCKET – förlorade 13 000 kronor på bluffannons

VARNING – en annons om en svart Pomeranian valp har figurerat på Blocket de senaste veckorna, bilden och registreringsnummer är stulna, flera personer har betalt både handpenning och köpesumman, en person förlorade 13 000 kronor på denna bluffannons!

Säljaren bakom annonsen säger sig ha flyttat från Sverige till Milano och nu behöver valpen ett nytt hem. Köpesumman är väldigt låg mot vad en Pomeranianvalp normalt kostar, redan där borde varningsklockor ringa men trots det har flera personer blivit lurade att betala in köpesumman eller resan hem till Sverige för valpen.

Till dig som letar hundvalp på Blocket, om valpen i annonsen är billigare än valpar av samma ras på en registrerad kennel så skall ni dra öronen åt er, som polisen säger ”är det för billigt för att vara sant då är det inte heller på riktigt”!

Tillvägagångssättet har varit det vanliga, först begär säljaren en mindre summa pengar för tex resan hem, sedan då de mottagit pengarna ber de om mera pengar för andra utgifter. De personer som betalt in pengar till bedragaren kommer aldrig att se sina pengar igen. I detta fall har köpekontrakt förfalskats, där det såg ut som att valpen sålts vidare från den första valpköparen och såldes av tredje person. Både den riktiga uppfödaren och valpägare har blivit kontaktade av personer som blivit lurade att betala in pengar till bedragaren bakom annonsen. Stora ligor tjänar miljarder på dessa bluffannonser varje år.

Händelsen är polisanmäld och annonsen borta från Blocket. Vi trodde att sådana annonser inte mera kunde förekomma på Blocket efter att Blocket införde en spärr på hundannonser där de begär identifiering av alla som lägger in annonser men tydligen hjälper inte detta utan oseriösa personer lyckas lura valpköpare fortsättningsvis.

Köp aldrig en hundvalp som levereras till dig med flyg eller som du hämtar upp på en rastplats eller annan plats än i hemmet hos uppfödaren eller säljaren!

Till dig som vill köpa Pomeranian valp eller hundvalp, läs detta på länken här, där hittar du många bra tips vad du skall tänka på

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på VARNING – svindel hundvalp till salu på BLOCKET – förlorade 13 000 kronor på bluffannons

  1. Yrsa Häggström skriver:

    Ja, jag har också råkat ut för denna person. Googlade på hennes namn och fick fram att hon hade yrkesförbud i Tjeckien pga bedrägerier. Bor i Prag.

  2. Pingback: Kvinna lurad på pengar vid hundköp |

  3. Pingback: De mest lästa artiklarna under året |

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.