Kvinna lurad på pengar vid hundköp

En kvinna i Kronobergs län såg en annons med en hund till salu hos en vad hon trodde var en hunduppfödare men i själva verket var bedragare. Kvinna förlorade 1500 kr på det så kallade hundköpet.

Mannen ville ha 1500 kronor i handpenning för hunden vilket kvinnan betalade till mannen. Då kvinna skulle hämta hunden så fanns det ingen hund, mannen hävdade att hunden var på ett veterinärbesök och efter det gick mannen under jorden.

Ärendet är polisanmält.

Flera annonser florerar på internetsajter så som Blocket där personer uppger registreringsnummer på hundar som de påstår att de har till salu. Själv är de på väg att flytta utomlands och vill därför sälja hunden i Sverige innan resan.

Men allt är en bluff, så fort man betalat in handpenningen så går det inte mera att kontakta personen bakom annonsen. Registreringsnummer har bedragaren hämtat från Kennelklubbens hemsida, det har med anda ord aldrig funnits någon valp till salu. SKK varnar om det idag på deras sida, medan

DOG NEWS skrev om detta redan tidigare i år där flera personer gått på bluffen och en person förlorade 13 000 kr, du kan läsa om det här

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.