Grattis Zinnia som blev Best in Show i helgen

zinnia.jpg

Finalen av Svenska Kennelklubbens internationella hundutställning avgjordes på söndagskvällen. Best in Show 2017 blev den irländska terriern Zinnia Of Gold Again från kennel Merrymac.

Många titlar har under helgen delats ut till hundar på Stockholm Hundmässa. På söndagskvällen återstod dock utställningens mest åtråvärda titel, den för utställningens vackraste hund, Best in Show.

Best in Show

I finalringen samlades de nio vinnarna från varje rasgrupp inför den svenske domaren Benny Blidh von Schedvin. Till sist blev det den irländska terriern FI&DK UCH NORD JV-15 NORD V-15 SE UCH SE V-16 US CH Zinnia Of Gold Again från kennel Merrymac, som vann den åtråvärda titeln. Ägare och uppfödare är Thomas och Gertrud Hagström från Kalmar.

Årets uppfödargrupp

Den hunduppfödare vars så kallade uppfödargrupp (fyra hundar) vunnit flest priser under året tilldelas utmärkelsen ”SKKs uppfödargrupp 2017”. I år gick den prestigefyllda utmärkelsen till kennel Caci’s, som innehas av Carina Östman, Mikael Persson & Caroline Lundqvist, för en grupp amerikanska cocker spaniel.

SM i junior handling

På Stockholm Hundmässa 2017 hölls svenska mästerskapet i junior handling, en tävlingsgren för ungdomar som kan beskrivas som ”konsten att visa en utställningshund”. Vann gjorde Mimmi Roslin. Mimmi är därmed kvalificerad för att tävla på den engelska hundutställningen Crufts nästa år.

SM i heelwork to music i freestyle

Under helgen avgjordes även svenska mästerskapen i heelwork to music och freestyle, hundsporter där hund och förare utför rörelser i samspel med varandra och i takt med musiken. I heelwork to music vann Anna Larsson med Flynn och i freestyle segrade Jonna Smedberg med Zoya.

Agility och rallylydnad

Under helgen hölls även internationella tävlingar i agility och Sveriges Hundugdom arrangerade tävlingar i rallylydnad med stort deltagande!

En härlig hundfest!

Stockholm Hundmässa 2017 hade totalt 26 761 besökare. Över 6 000 hundar för­delade på 316 raser deltog i hundutställningen. Utöver de hundar som deltog i utställningen fanns omkring 2 000 hundar på plats för att delta i de olika tävlingarna och för att visas på rasklubbstorget.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.