Hund dog av stress under nyårskvällen – nu är matte orolig för hennes andra hund

En undersökning visar att upp till 1/3 del av alla hundar i Sverige stressas och känner obehag av smällare och fyrverkerier. På nyårsafton stannade hunden Diesels hjärta på grund av stress av fyrverkerierna.

Diesel blev 8 år gammal och hans ägare är helt bruten och säger att hon kommer göra allt hon kan för att få stopp på okynnessmällande. I Åkersberga där Diesels ägare bor började smällandet redan på dagen och tog fart ordentligt vid 18 tiden. Vid 20 tiden på kvällen hittade ägaren hunden liggandes och trodde då att han äntligen fått ro från sin rädsla men det visade sig att hundens hjärta hade stannat.

Det berörde oss – mig och chauffören – väldigt mycket. Just att det var på nyårsfton, när alla var finklädda och det var barn med och allt, säger Per Nord som arbetar på Svenska djurambulansen.

Nu är det snart nyår igen och oron finns där. Diesels matte vet inte hur deras andra hund Loke kommer att reagera. Jag vet inte hur han kommer att reagera när det smäller av ordentligt på nyår. Om han då kommer att minnas, det var ju ett trauma för honom, säger Lokes matte till AB.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.