Uppdatering magsjuka hundar efter MyDog

En av våra hundar blev så dålig i magsjuka efter MyDog så hon fick läggas i dropp, flera andra har smittats.

Tre av våra hundar har nu insjuknat, hunden som deltog på MyDog och två andra. Den som är mest sjuk var inte på MyDog men det smittar väldigt mellan hundar i samma hem.

Den hund som blev mest sjuk så här långt började med att ha diarré på natten, sen fortsatte ”vattenliknande rinnig smörja” diarrén på förmiddagen och vid 12 tiden började hon kräkas kaskader. Hon ville dricka men varje gång hon drack så kräktes hon allt och om möjligt lite till. Så höll hon på hela eftermiddagen och fick till sist dropp då hon var alldeles uttorkad. Hon hämtade sig sedan sent på kvällen ganska bra. Och idag har hon kunnat äta lite och maten hålls i henne. Hon fick en dos DHS Dihydrostreptomycin vilket vi tror var hennes räddning. Tyvärr vill inte veterinärer skriva ut detta även om äldre uppfödare vet att DHS många gånger är räddningen vid mycket svår diarré.

På facebook skrivs det om flertalet hundar som har insjuknat. I mitten av december var det väldigt många hundar som smittades i Helsingborg.

Ni som vet med er att ni träffat smittade hundar – vänta några dagar innan ni deltar i aktiviteter så ni inte smittar vidare. Våra hundar insjuknade igår, det vill säga 4 dagar efter att en av hundarna deltog på MyDog.

Vi har gett våra hundar Pro-Kolin och vätskeersättning Nutrisal

Aptus Nutrisal – Vätskeersättning till hund och katt är bra att alltid ha hemma.

Aptus Nutrisal är en vätskeersättning i pulverform till hund och katt som skall blandas med vatten. Nutrisal innehåller glukos och maltodextrin för att ge djuret energi samt elektrolyter för att upprätthålla vätskebalansen i kroppen. Färdigblandad Nutrisal ser ut som vanligt vatten och har ingen speciell smak vilket gör att hund och katt dricker vätskeersättningen självmant. Vid diarré går stora mängder vätska förlorad ur kroppen. Om inte vätskan ersätts är det risk för att djuret torkar ut.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Uppdatering magsjuka hundar efter MyDog

  1. Pingback: Veterinären säger: exceptionellt många hundar sjuka i magsjuka

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.