Det finns inga allergifria hundraser – Ta reda på fakta innan du väljer hundras !

Sätt inte hunden genast på dagis då du har köpt den, ta reda på fakta om rasen och det finns inga allergifria hundraser, ta reda på om ni har allergi i familjen – det är vad du skall tänka på innan du bestämmer dig för att köpa hund.

Det är mycket att tänka på om man planerar att skaffa en hundvalp. Det första du skall ta reda på är om det finns allergi i familjen, för det är en myt att det finns allergifria hundar. Däremot kommer det att komma ett vaccin längre fram som gör det möjligt att ha hund trots att man är allergisk.

Ta reda på så mycket som möjligt om den ras du är intresserad av, tex om du bor i lägenhet skall du inte välja en hund som skäller mycket. Tänk också på hur mycket motion hunden behöver hur mycket aktivering, om det är en vallhund eller varit en vakthund. Vad förväntar du dig av hunden? Kontakta uppfödare och hör med dem om rasen passar just er.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 
Husdjur

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.