Kräver 12 000 kronor i skadestånd efter hundattack

Tjejen som blev attackerad av en hund kräver ersättning med 12 000 kronor för sveda och värk, 1 000 kronor för förstörd jacka, 740 kronor för transporter till och från sjukhuset, 500 kronor för förstörd tröja och 1 140 kronor för förlorad arbetsinkomst. Flickan syddes efter att attacken med sju stygn i armen på sjukhuset i Skövde.

Den 33-åriga hundägaren åtalas också för vållande till kroppsskada.

Händelsen inträffade på skolgården i Lidköping där pitbullen skall ha attackerat först en flicka och sedan bitit sig fast i armen på en annan flicka, hunden hängde sig kvar med käkarna i armen på flickan till dess att hundägaren hinner fram och bänder upp dess käkar. Mannen skall sedan ha kopplat hunden och lämnat platsen utan ett ord.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.