Chihuahua slog världsrekord i stor valpkull

Ett mirakel har skett, enligt Guinness rekordbok hade aldrig tidigare en chihuahua förlöst så många som elva små underbara valpar, vilket skedde i staden Mission i Kansas, USA.

En riktig lyckohistoria – där organisationen Unleashed Pet Rescue och Adoption hjälper djur som farit illa, och nyligen var de med och räddade en grupp försummade hundar av rasen chihuahua i staden Mission i Kansas, USA.

En av hundarna var dräktig och skulle föda vilken minut som helst – men tack och lov lyckades hon och hennes vänner komma från den livshotande platsen efter att djurhjältarna gjorde sin insats, skriver newsner. Tiken födde senare 11 små valpar i tryggheten.

Chihuahua är en av världens minsta hundraser, vanligtvis väger chihuahuor mellan 0,5 till 3 kg. Det är en renrasig sällskapshund som har en stor flock- och ägarinstinkt, och därför ofta försvarar sitt revir och sin ägare. Chihuahuor är också väldigt livliga och modiga, och finns i två olika varianter – lång- och korthårig.

Rasen härstammar från Mexico, och har fått sitt namn efter delstaten Chihuahua. Chihuahuor tycker om olika slags aktiviteter, allt ifrån långa promenader till mys tillsammans med husse eller matte. Det är lätt att första varför rasen är en av Sveriges mest populära. Enligt Guiness World Record´s är chihuahuan Milly världens minsta hund. Rekordet fick hon i februari år 2013 med en höjd på 9,65 cm. Milly är 3 år gammal och bor i Puerto Rico. Läs mera om världens minsta hund här

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.