Lösspringande hundar överföll katt – kan resultera i böter för hundägaren

På torsdagskvällen överfölls en katt av två okopplade hundar i Norrahammar. Polisen fångade in en av hundarna vars ägare nu är polisanmäld. Enligt uppgift ska katten ha blivit ”söndersliten” och varit i behov av att avlivas.

Katten skall ha promenerat på gatan då den blev attackerade av hundarna, polisen lyckades fång in en av hundarna och återlämna den till ägaren. Ägaren är nu polisanmäld av polisen för att låtit sin hund gå okopplad offentligt. Hundägaren kan i värsta fall vänta böter.

Hundägaren kan dömas till tillsyn där hunden måste gå med munkorg eller så kan polisen tvångsomhändertar hunden. I värsta fall kan även böter tilldelas beroende på skador.

Det är inte första gången det händer att hundar går lösa i Norrahammar. Det är fruktansvärt, säger en boende i området som även är kritisk till att djursjukhuset inte kan ta emot djur som är i behov av avlivning sent på kvällen, skriver jnytt.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.