Veterinären varnar: hund dog av simtur i havet

 

Den sjuårige labradoren O.G. älskade vatten mer än något annat.

När husse Chris Taylor tog sin fyrbente familjemedlem till stranden i Florida i förra veckan anade han inte att det skulle bli deras sista simtur tillsammans.

– Han var så livsglad. Fanns det en tennisboll och en stor vattenmassa trivdes han som bäst, säger Chris Taylor till Fox News.

Efter en heldag på stranden började hunden må dåligt, han hade diarré och verkade yr. Hundens liv gick inte att rädda, hunden dog av ett hjärnödem, orsakat av stora mängder saltvatten., skriver AB.

Detta kan ske även i Sverige – så var försiktig låt inte hunden dricka saltvatten.

Saltvattenförgiftning

Hundar går ibland och dricker saltvatten i strandkanten eller får i sig det när de badar. Dricker de större mängder kan de bli förgiftade.

Det vanligaste tecknet på saltförgiftning är kräkningar och kraftigt ökad törst. Därefter kan man se skakningar och kramper, diarré, trötthet och i grava fall medvetslöshet.

Kontakta omedelbart veterinär om din hund får något av dessa symptom. Lindrig saltförgiftning kan behandlas som andra mindre komplicerade orsaker till kräkningar och diarré.

Tänk på att inte ge hunden stora mängder vatten på en gång, även om han eller hon är törstig. För mycket vätska i kroppen i dessa fall kan leda till vätskeutträde till hjärnhinnor och hjärnvävnad, vilket ger ett livsfarligt hjärnödem.

Källa: Öresunds veterinärklinik

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.