Hund bortförd av okänd man mitt under pågående trafikeftersök

 

moose-2367114_960_720.png

Under ett trafikeftersök på en skadad älg fick en eftersöksjägare i Värmland sin hund kopplad och bortförd av en främmande person. Mannen som tog fast hunden lastade in hunden i sin bil och försvann från olycksplatsen.

Under fredagskvällen kallades eftersöksjägaren ut till en viltolycka på en mindre landsväg. Älgen hade lämnat olycksplatsen trots att spåren på olycksplatsen tydde på en rejäl kollision. En hund släpptes av en jägare för att försöka sätta stopp på den skadade älgen så fort som möjligt.

En person som stod vid olycksplatsen fick se den lösspringande hunden, han tog fast hunden och lastade in hunden i sin bil och försvann från platsen.

På hundpejlen kunde eftersöksjägaren se att hunden försvann bort längs vägen i allt för hög hastighet.

Han tog sig snabbt ut till sin egen bil och gav sig av efter hundens signaler. Trots hög hastighet tappade han hunden på pejlen, men efter närmare en mil fick han återigen kontakt.

Då hade mannen som plockat upp jämthunden stannat i en näraliggande by, skriver Svensk Jakt.

Mannen hade ingen bra förklaring till sitt agerande annat än att han tog hunden till närmaste by eftersom den sprang lös.

Mannens agerande resulterade i ett avbrott i eftersöket och älgen fick lida mycket längre än den skulle behövt göra. Älgen hittades först dagen efter.

Om du ser en skylt med eftersök, ta aldrig fast en jakthund som jobbar.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

 

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.