Hundvalp slängdes av i Zürich när väskan gick sönder på planet

På väg hem från semestern i Italien mellanlandade Gustaf och flickvännen Izabella i Schweiz innan de skulle flyga vidare till Arlanda. Med sig hade de fyra månader gamla valpen Eli. Men ombord på planet tog det stopp. En flygvärdinna tyckte hunden var en säkerhetsrisk och svenskarna blev avslängda.

Det var i måndags som Gustaf skulle flyga hem efter en semester i Neapel i Italien. Med på resan var hundvalpen Eli. Men på väg hem blev det stopp vid mellanlandningen, på väg ombord på planet gick väskan sönder och kunde inte stängas helt mera.

Då avvisades paret och hunden från planet, genom att kaptenen ropade ut till alla passagerare att de hade problem med några passagerare. Det hela slutade väldigt förnedrande för Gustaf och Izabella som fick lämna planet med hundvalpen.

Paret och valpen flög hem till Sverige med ett annat plan med valpen i en ny inköpt väska. Paret fick köpa nya biljetter och var hemma 12 timmar senare än ordinära resan, skriver svt.

Detta gäller för flygresa med hund

För den som ska ut och resa är det hos flera flygbolag möjligt att ta med sig sin hund i kabinen. Reglerna skiljer sig mellan olika flygbolag men generellt så är det viktigt att vara ute i god tid, då det är vanligt att endast ett begränsat antal hundar tillåts i kabinen. Det går inte att dyka upp på avgångsdagen och tro att det går att ta med sig sin hund på flygresan.

Annat som spelar in för huruvida hundar tillåts i kabinen är resans längd, och att den bur som man har är godkänd för hundtransporter. För den som är osäker på om en bur är tillåten eller inte så erbjuder vissa flygbolag uthyrning av burar, som då garanterat är godkända.

Checklista

Var ute i god tid när du skaffar biljett till din hund då antalet djur som tillåts i kabinen är begränsat.

Försäkra dig om att din bur håller rätt mått.

Skaffa pass till din hund.

Vaccinera hunden mot rabies, och låt eventuellt avmaska den, i god tid.

Läs noggrant på om förhållandena i det land du ska resa till – risken finns att det kan bli svårt att få hem hunden igen.

Ordna eventuellt förbättrat försäkringsskydd åt din hund – det finns mycket som kan hända under resor utomlands.

Läs mera här

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.