Hunddagis tvingas stänga pga kennelhosta – Undvik hundaktiviteter, hundträffar och hundparker just nu

Nu sprids kennelhosta i hela landet, ett hunddagis på Gotland tvingas stänga på grund av kennelhosta.

Kennelhostan har drabbat flera hundar på Gotland och hunddagiset Gute hundcenter måste nu stänga och sanera sina lokaler.

Undvik hundaktiviteter, hundträffar och hundparker just nu. Det är veterinärens tips när kennelhostan nu drabbat stora dela av landet.

Vi har fått in rapporter om hundar som smittats av kennelhosta trots att de är vaccinerade. Smittan varierar stort mellan nysningar till ihållande hosta som kan vara upp till 3 månader.

Det är svårt att ställa diagnos, så låt inte din hund hälsa på andra hundar då ni är ute eller på andra aktiviteter, det är enda sättet att undvika smittan.

Hundar som träffar många andra hundar har större risk att bli sjuka. Kennelhosta smittar genom att hundar träffas och hälsar på varandra, om de delar vattenskål, leksaker, via människors händer, samt via nysningar, saliv och till exempel upphostat slem. Risken att hunden blir smittad är större om det är trångt där hundarna vistas eller om luftvägarnas naturliga försvar blir påverkat av t ex dålig ventilation, eller på grund av att hunden utsätts för kraftig stress (till exempel en lång resa), cigarettrök, dammig miljö eller kyla, skriver firstvet.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.