TÄVLING – vinn barnboken ÖSTEN – Hundar och halstabletter

Tävling där 3 personer vinner varsin barnbok ÖSTEN – Hundar och halstabletter .

För att delta i tävlingen skall du besvara de två lätta frågorna nedan och sända svaret tillsammans med ditt namn och din adress till dognews@hotmail.se. Vi vill ha ditt svar senast den 14 december 2018. Böckerna skickas till vinnarna direkt från vår sponsor IDUS förlag, efter tävlingens slut.

1. Vad heter illustratören till boken ÖSTEN – Hundar och halstabletter ?

2. Varför vill just du vinna boken?

 

Samtidigt vill vi gratulera vinnarna av boken Chippen från tippen: Pierre Sandström i Hässleholm, Emma Duberg i Örebro och Marita Johansson i Vänersborg.

Om boken ÖSTEN – Hundar och halstabletter

Östen ger sig ut för att påska för första gången. Med sig har han lillasyster Nora och grannen Edward.

Om Östen hade vetat att man bara kunde gå runt en stund i trappuppgången för att få godis, hade han börjat göra det för flera år sedan.
De tre upptäcker snart att det inte bara bjuds på godis när man påskar. Nej, man kan även få sig en näve halstabletter och en och annan … hund!

Provläsning: ÖSTEN – Hundar och halstabletter

Sanna Laréns tanke med boken är först och främst att det ska vara en lustfylld och roande läsupplevelse. Läsaren ska få följa ett påhittigt och nyfiket barn med egen logik. En karaktär som har gott om självförtroende och självgodhet, men aldrig utan ett gott hjärta.

Sanna själv har alltid älskat barnböcker där man får utforska vardagen ur någon annans ögon. Att ställas inför sådana miljöer och situationer som man möter varje dag, eller åtminstone stött på många gånger förr, och upptäcka att dessa kan se så olika ut för olika individer.
För Östen blir vardagen kanske lite tokigare än för de flesta. Kanske känner man igen sig i Östen, vill vara som honom eller så vill man bara lugnt luta sig tillbaka och skratta åt hans sätt att ta sig an olika situationer.

Berättelserna om Östen är inspirerade av Eva Bexells böcker om prosten och hans barnbarn. Även dessa böcker är fullproppad med finurlig humor. Eva Bexells böcker är de Sanna tycker allra mest om och läst flest gånger och därifrån kom Östen till henne. Helt plötsligt knackade han på axeln och frågade om han inte kunde få en egen bok. Det var när Sanna gick i årskurs nio och nu efter mer än tio år senare debuterar hon med ÖSTEN, hundar och halstabletter

Sanna Larén är 31 år och bor i Göteborg med sin sambo. Sedan 2010 driver hon ett företag som tillsammans med Innovateket AB producerar och utför Skapande skola-projekt inom filmskapande och digitalt berättande. Men just nu satsar hon stenhårt på barnboksförfattandet. Men får fortfarande förfrågningarna in från skolor som vill göra film eller andra digitala projekt, vilket hon aldrig säger nej till.

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Dog News spotlights, Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.