Varning vassa plastbitar i Mush färskfoder

Idag fick vi en överraskning då vi hittade en blå vass plastbit i hundarnas Mush färskfoder bullar.

Vi brukar inte mosa köttbullarna med gaffel men idag tillsatte vi mjölksyrebakterier och mosade samman allt till en gröt. Plötsligt kände jag något hårt med gaffeln och fick syn på en vass blå plastbit.

Vi har kontaktat Mush, först på telefon, då fick vi ingen information, sedan på email. Där Mush svarar:

Vi förstår definitivt din oro och är mycket tacksamma att du kontaktar oss rörande detta. Vi ser givetvis allvarligt på det inträffade och vi vill spåra vad som föranlett detta omgående. Dock behöver vi din hjälp, och önskar den ödmjukast. Har du möjlighet att sända oss en bild på plastbiten samt datum och tid som står på påsens baksida? Detta hjälper oss att spåra hela produktionsgången. Vilken Vaistosort rör det sig om och vilken storlek på förpackningen? Så fort vi har fastställt orsaken efter det att vi mottagit denna information så återkopplar vi till dig snarast.

Små hundar kan skadas allvarligt av en vass plastbit. Hundmat skall inte innehålla främmande föremål. Det har hänt oss tidigare att vi fått vassa plastbitar i färskfoder, den gången bytte vi till Mush från VOM

Nu känns det inte alls bra att behöva skriva denna varning igen. Vi rekommenderar alla att noggrant gå igenom färskfodret innan ni ger det till era hundar. Hundar skall inte äta plast!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.