Flera veterinärer missade grässtrå i nosen på hund

En dvärghund togs till veterinär med misstänkt grässtrå i svalget/nosen, hunden hade svåra besvär och ägaren talade om att hen misstänkte grässtrå i nosen. Två oberoende av varandra veterinärkliniker missade grässtråt och hunden behandlades med bla antibiotika, rimadyl och kortison för olika misstänkta åkommor.

Under tre veckor togs den lilla hunden på flera veterinärbesök, hunden hade flera ”attacker” dagligen där den drog in luft och försökt nysa/hosta om vartannat för att bli kvitt grässtråt ur nosen.

Två olika veterinärkliniker sövde ner hunden och undersökte svalget men kunde inte finna vad som var fel. Man misstänkte bla kennelhosta. Hunden behandlades med rimadyl för misstänkt infektion i tanden. Hunden fick avsvällande och kortison och till sist antibiotika då den börjat lukta illa från svalget vilket uppfödaren talade om för valpköparen att hunden skulle börja göra om grässtråt fick sitta för länge. Uppfödaren var hela tiden av den åsikten att det satt ett grässtrå i nosen på hunden.

Veterinären föreslog till sist magnetröntgen som sista utväg. Innan detta genomfördes bad uppfödaren ägaren besöka Lerums Djurklinik som är väldigt duktiga på att just avlägsna grässtrå från svalget/nosen på småhundar.

Ägaren hann dock inte åka till Lerums djurklinik, utan efter tre veckor och många samtal med uppfödaren lyckades ägaren få hunden att efter mycket jobb nysa ut ett 6 cm långt grässtrå.

Veterinärarvode för dessa besök och behandlingar låg på över 30 000 kronor!!!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #grässtrå #veterinär

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.