Polisen krossade rutan – räddade hund ur bil

Det råder tropisk hetta i Sverige och polisen har redan räddat flera hundar från stekheta bilar 🙁

Hur tänker hundägare som tar med sin hund i bilen och lämnar den instängd i denna hetta? Det hjälper inte ens att ha fönstren nere det är olidligt varmt.

Vad händer i kroppen?

Kroppens normala förmåga att reglera kroppstemperaturen sätts ur spel på grund av att den omgivande temperaturen är för hög. Detta skiljer värmeslag från vanlig feber där hjärnans temperaturreglerande organ ställer in kroppstemperaturen. Febernedsättande mediciner hjälper därför inte vid värmeslag. Om kroppstemperaturen överstiger 42˚C börjar allvarliga förändringar ske med kroppens proteiner och celler, vilket kan leda till döden. Källa Anicura

Lämnade hund i stekhet bil

Strax efter klockan tre igår eftermiddag fick polisen larm om en instängd hund i en varm bil utanför Danderyds sjukhus. Bilen hade stått parkerad en längre tid och hunden verkade må dåligt.

Polisen larmades till platsen och de tvingades krossa rutan för att rädda den instängda hunden, polisen tog med hunden från platsen. En polisanmälan har upprättats för djurplågeri, skriver Mitti.

Igår skrev DN om en annan hundägare som lämnade sin hund i bilden där polisen krossade rutan och räddade hunden.

Veterinären uppmanar – lämna inte din hund i bilen

Det kan bli uppemot 50 grader i en bil som står i solen. Därför uppmanar veterinären Matilda Carlsson djurägare att aldrig lämna sina djur i bilen.

– Det kan bli så varmt att det blir livshotande. Det är som att sitta i en bastu utan möjlighet att ta sig ut, säger veterinären till Sverigesradio.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp hundibil

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.