Hunden dör plötsligt – nu vill förtvivlad matte varna andra för vanliga leksaken

Leksaken ”repknut” eller andra repleksaker för hundar kan vara mycket farliga. Nu vill en hundägare vid namn Indria Tuckler varna andra för vad de ger sina hundar, efter en tragisk händelse som ingen förutsåg.

Indria köpte en så kallad rep-leksak, som är ett av de vanligaste leksakerna bland hundar, då de älskar att tugga på dem. Just denna marknadsfördes som ”omöjlig” för en hund att slita sönder, vilket talade för säkerhet och lång hållbarhet.

Hunden dog två dar senare

Så var dock inte fallet. Det var i sista sekund som Indria upptäckte att hennes älskade Golden retriever Sam hade delar av repleksaken i munnen, delar som var tillräckligt små för att sväljas.

Indria lyckades få Sam att spotta ut det han hade i munnen, men vid det läget visste hon inte om, eller hur mycket han hade svalt innan.

Två dagar senare avled Sam, av inre blödningar från det han fått i sig av leksaken. Indria ville då varna andra hundägare skriver Newsner.

Varnade redan år 2009 för repleksaker

Dog News skrev redan år 2009 en varning: Jag hörde igår om en liten hund som hade bitit loss snören från repleksaken och svalt dem. Ägaren hade uppmärksammat att hunden hade väldigt problem med avföringen, på väg ut kom en lång smal tråd.

Ägaren lyckades lirka ut tråden som var nästan 20 cm lång, det tog tid innan hunden klarade av att få ”tryckt” ut hela tråden, efteråt kom det flera mindre kortare trådar. Det hade kunnat gå riktigt illa och slutat med en död hund.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #repknut

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.