Hunduppfostran väcker känslor – ”Hatet har inga gränser”

Foto: Pixabay

Att frågor om djur rör upp starka känslor det hade jag förstått innan, men att frågor om vilken sorts halsband du ska ha på din hund, eller om godis kan lösa problem eller inte i hunduppfostran väcker så hetsiga känslor hos så många, det hade jag faktiskt inte insett innan jag började jobba med den här filmen skriver SVTs reporter Bodil Appelqvist. Angående Dokumentären ”Alexandra och alla hennes hundar” som sänds i SVT1 klockan 21 den 11 februari och finns på SVTPlay från den 9 februari.

Hur ska man uppfostra sin hund? Ska det var med disciplin och ett tydligt ledarskap eller med uppmuntran och godis? Ska man ha halsband eller sele på hunden? Dessa frågor kan tyckas harmlösa, men faktum är att det pågår en laddad konflikt inom hundvärlden. Frågan om hur man ska hantera sin hund rör upp starka känslor, skriver SVT.

Alexandra Ortega som äger 30 egna hundar och samtidigt driver en verksamhet där hon hjälper andra som har problem med sina hundar. Alexandra har kallats djurplågare utan gräns, hon har kallats ”Hitler”, folk skriver att de vill strypa henne.

Alexandra Ortega, 32 år gammal, har gjort ett ovanligt livsval. Hon ger dödsdömda, ofta farliga och aggressiva hundar en ny chans. Idag bor Alexandra tillsammans med sina 30 hundar långt ute i skogen och där hjälper hon även andra hundägare med deras problem. Men varför byter en ung kvinna sitt tidigare liv i händelsernas centrum mot en tuff och ensam vardag ute i skogen? Alexandras livsval har en förklaring som finns i hennes förflutna och som handlar om allas rätt till liv.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundmänniska #hundpromenad #hundvalp  #alexandra #hundcoach #dokumentär #ortega

Husdjur
Husdjur

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hunduppfostran väcker känslor – ”Hatet har inga gränser”

  1. Celia Sager skriver:

    Alexandra, what a fantastic person you are🌹
    You are absolutely right- Dogs need rules, structure to thrive, like children do.
    Has nothing to do with cruelty. No rules, no structure- That is cruelty!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.