Ett 20-tal hundar har insjuknat i akut blodig diarré

Foto: pixabay

Ett 20-tal hundar har insjuknat i blodig diarré i Norge, några hundar skall ha dött, men man vet inte om det är kopplat till diarrén. Hundarna har liknande symptom som hos de hundar som insjuknade ifjol i Norge, skriver Mattilsynet.

Bakterien Providencia alcalifaciens hittades hos flertalet sjuka hundar ifjol och de har även hittats hos de sjuka hundarna nu i höst. Mattilsynet tror inte att det blir ett liknande utbrott av diarré som det var ifjol i Norge. Läs mera om det hos Mattilsynet här. Läs också vad Veterinärinstitutet i Norge skriver på sin hemsida här.

Det kommer även larm från södra Finland att hundar ligger inne på djursjukhus i dropp, efter att ha insjuknat i akut blodig diarré.

I fjol höstas insjuknade ett stort antal hundar i blodig diarré i Norge och då gick Mattilsynet ut med följande råd till hundägare.

Begränsa nära kontakt med andra hundar. Låt inte hunden hälsa på andra hundar på promenaden. Undvik att hunden luktar i diken där andra hundar har varit. Om du märker blodig eller sprutande diarré, kräkningar och snabbt försämrat allmänna tillstånd hos din hund, ta hunden till veterinären omedelbart.Följ veterinärens rekommendationer om vaccin. Till exempel kan parvovirus orsaka svår tarminflammation. Ring din veterinär innan du tar din sjuka hund med till kliniken.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #sjukahundar #smittsamsjukdom

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.