Tävling – vinn en feelgoodroman med hundar Den lilla vingården vid bergets fot

Tävling där 3 personer vinner varsin feelgoodroman med hundar – Den lilla vingården vid bergets fot av Marie Sammeli, som passar perfekt att läsa och mysa med i höstmörkret i soffan nu i coronatider.

För att delta i tävlingen skall du besvara de två lätta frågorna nedan, skicka svaret tillsammans med ditt namn och adress till dognews@hotmail.se , vi vill ha ditt svar senast den 8 november 2020. Vi postar böckerna till vinnarna ca 1 vecka efter tävlingens slut.

  1. I vilken stad utspelar sig berättelsen Den lilla vingården vid bergets fot?
  2. Varför vill just du vinna feelgoodromanen Den lilla vingården vid bergets fot?

Den lilla vingården vid bergets fot är en berättelse om att hitta en plats som kan bli hemma på ett helt annat sätt än vad man tänkt sig. En bok om komplicerade känslor, en vacker vingård, oförutsägbara hundar och relationer som uppstår där man minst anar det. Boken utspelar sig Kapstadens storslagna miljöer.

Författaren Marie Sammeli bor tillsammans med sin man, deras fyra barn och två hundar i Kapstaden. I slutet av mars kom beskedet att Sydafrika skulle gå in i en strikt lockdown. Här berättar Marie om hur det påverkade livet som hundägare.

Restriktionerna påverkade både människor och våra fyrbenta vänner när ingen fick lämna hemmet. Matinköp fick göras max två gånger i veckan och alkoholförsäljning förbjöds. Det här kunde vi leva med men när hundpromenaderna också drogs in var sydafrikanerna och de lurviga invånarna i upplösningstillstånd. Dagarna innan lockdown trädde i kraft promenerades det som aldrig förr. Hundarna har aldrig blivit så motionerade. När den ena familjemedlemmen var klar stod redan nästa på kö. Till och med tonåringen som högst motvilligt brukar gå på hundpromenader var ivrigt där med kopplet.

Sedan kom dagen när ingen fick gå ut. De som bor i lägenheter fick tillåtelse att ta med sin hund utanför dörren men inte längre. Utmaningen blev hur du håller dina hundar glada och nöjda utan promenader. Vissa hundar verkade förstå att det var något särskilt som hände och njöt av att ha hela sin flock hemma och att kunna valla runt olika familjemedlemmar. Andra klättrade däremot på väggarna och sprang hoppfullt och hämtade kopplet.

På sociala media cirkulerade tips på hinderbanor och olika lekar. Uppfinningsrikedomen var enorm. Man kunde ibland se någon bilförare som släppte ut hunden vid sidan av bilen så att de fick springa lite på väg till affären.

En annan populär aktivitet blev att ta ut soptunnan. Vanligtvis drar man bara ut den på gatan kvällen innan men nu blev soptunnan en laglig ursäkt att röra sig ute. När det började skymma tog man sin soptunna och sin hund och gjorde en liten minirunda på gatan dragandes på sin soptunna. Min ena hund tyckte det var fantastiskt att få hänga med på soptunnerundan medan den andra tittade förfärat på oss som levde i gråzonen av lagen och vägrade att gå utanför grinden. Vi har turen att ha en pool och det var nu man kände att det var helt rätt att ha valt rasen ”vattenhund.”

Efter att ha varit hemma i tre veckor fick vi tillåtelse att gå ut för hundpromenader och motion mellan klockan sex och nio på morgonen. Jag vet inte vem som var lyckligast, de fyrbenta vännerna eller deras ägare. Innan solen ens hade gått upp stod vi alla i startblocken för att komma ut. Eftersom det bara var tillåtet med en enda promenad ville de flesta göra den så lång som möjligt så de blev många turer runt kvarteret eftersom man fortfarande inte fick lämna sitt område.

Nu har vi fått tillbaka våra hundpromenader och de vanliga promenadstråken har öppnat upp igen, soptunna promenaden är ett minne blott och även den laglydiga hunden ger sig glatt ut.

Den lilla vingården vid bergets fot finns att köpa i en bokhandel nära dig eller bland annat på bokus, adlibris eller akademibokhandeln.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #feelgood #tävling #hundbok

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.